Vooruitgang en Innovatie Juni 2025
- Details
- Geschreven door: RJJ Saporito
Update Studio Saporito – Vooruitgang en Innovatie
De afgelopen maanden hebben we niet stilgezeten. We hebben diverse nieuwe content toegevoegd aan het YouTube-kanaal van Studio Saporito: https://www.youtube.com/@Studiosaporito
Een belangrijk focuspunt is momenteel ons verkennend onderzoek naar kunstmatige intelligentie (AI). We zijn een experiment gestart om beter inzicht te krijgen in de mogelijkheden en toepassingen van AI, met het doel deze kennis te integreren in onze trainingen en begeleidingstrajecten. Dit thema zal ook de komende periode onze aandacht blijven houden.
Zoals eerder gemeld, ben ik nog steeds actief bezig met een verdiepende cursus op het gebied van fotografie en videoproductie. Deze investering werpt inmiddels haar vruchten af: mijn inzicht en vaardigheden binnen deze disciplines nemen merkbaar toe.
Vanuit Saporito Production zijn we gestart met het verkennen van AI-gegenereerde muziek. In dit project schrijven we zelf de songteksten, waarna AI de muzikale compositie en zang uitvoert op basis van onze instructies. Inmiddels zijn er acht nummers gepubliceerd op ons YouTube-kanaal. We nodigen u van harte uit om te luisteren en uw feedback met ons te delen – elke reactie helpt ons verder in dit innovatieve traject.
De frequentie van onze videopublicaties ligt momenteel iets lager, mede door de tijd en aandacht die onze AI-experimenten vragen.
Wat betreft het "Concept Pilot" vanuit Studio Saporito, waarbij we individuele begeleiding bieden aan jong talent: dit initiatief is tijdelijk gepauzeerd, aangezien de vraag momenteel ontbreekt. We evalueren dit concept opnieuw na de zomerperiode.
Binnen Saporito IPW blijven we kritisch kijken naar onze bestaande content. Waar nodig passen we deze aan en verbeteren we waar mogelijk. Daarnaast wordt het gehele concept geëvalueerd, met als doel onze diensten aan te laten sluiten bij de huidige tijd en toekomstige behoeften.
Tot slot: vanwege aanhoudende aanvallen op ons contactformulier door buitenlandse hackers, is besloten deze functie voorlopig uit te schakelen. We zoeken naar een veiligere oplossing.
Voor vragen of feedback kunt u contact met ons opnemen via het volgende e-mailadres:
Met vriendelijke groet,
Team Studio Saporito
Meer info begin april 2025

Over Ons
- Details
- Geschreven door: RJJ Saporito
Ik ben Roberto Saporito (1962), de creatieve drijvende kracht achter Studio Saporito. Sinds mijn zevende ontwerp en creëer ik toekomst- en futuristische beelden van onze wereld. Zo ontwierp ik mijn eerste onderwereldstad, geïnspireerd door een documentaire van Jacques-Yves Cousteau. In dezelfde stijl, tijdens de Koude Oorlog, ontwierp ik een zelfvoorzienende bunker. Dit waren allemaal leuke ideeën die ik nooit heb kunnen realiseren, maar die nog steeds in mijn hoofd zitten. In 1986 begon ik als technisch tekenaar voor “Modern Furniture” bij een architectenbureau, waar ik in aanraking kwam met de fascinerende wereld van design en beurzen. In 1989 maakte ik een kleine uitstap naar de televisiewereld als kandidaat voor een tv-programma. Rond 1995 ontdekte ik de wereld van beeldhouwkunst. Ik volgde cursussen bij verschillende kunstenaars en bouwde zo mijn ervaring op. Sinds 2016 ben ik ook geïnteresseerd in de wereld van multimedia en sociale media. Sinds 1998 heb ik diverse trainingen gevolgd op het gebied van “Presentatietechnieken” en “Coaching”. Sinds 2017 coach ik groepen volgens de Lean-filosofie, ofwel “Continuous Improvement”. Onlangs heb ik ook een jonge vlogger gecoacht (mijn zoon Matthis). |
Omdat ik het erg leuk vind om te vlogen en mijn creativiteit kan uiten, ben ik naast "YouTube" in 2022 begonnen met mijn eigen Instagram met Ethan And Jenna (Friends) we zijn ook begonnen met een leuk bedrijf op Instagram/YouTube rond reels en sketches (De familie vraagteken) een gezin gecreëerd door vader en moeder te spelen is te bekijken op Youtube: De familie vraagteken en op Instagram: Fam_vraagteken Ik help ook Roberto Saporito (Mijn vader) om creatief te zijn met sociale media en natuurlijk nog veel meer! zoals: shows en liedjes meer informatie op mijn website (te vinden onder het kopje "links".)
|
.
Catalogus
- Details
- Geschreven door: RJJ Saporito
Doelgroep voor deze Catalogus
De doelgroep voor deze catalogus bestaat uit jonge kinderen tussen de 12 en 16 jaar, die affiniteit hebben met Social Media, Video en Muziek en die graag hun talenten willen doorontwikkelen in een veilige en vertrouwde omgeving.
1. Begeleiding
De begeleiding is bedoeld om jong talent te helpen bij het ontdekken van hun mogelijkheden in een veilige en vertrouwde omgeving. Hierbij staat het talent van het kind centraal.
-
Individuele Begeleiding (Pilot)
Bij individuele begeleiding staat het talent van het kind centraal. Samen met het kind gaan we op zoek naar zijn/haar sterke punten en werken we aan de verdere ontwikkeling van deze krachten. -
Groepsbegeleiding (Vervolg)
Bij groepsbegeleiding staat het talent van de groep centraal. We werken als groep samen om de sterke punten van de groep te ontdekken en deze verder te ontwikkelen.
2. Trainingen
Het doel van de trainingen is om de theoretische kennis van de kinderen verder te verdiepen en hun conceptueel denken te ontwikkelen, met als doel het talent van het kind verder te ontwikkelen.
-
Doelgroep: Vloggers
Veel kinderen beginnen met vloggen met de droom om een beroemde vlogger of "influencer" te worden, zonder precies te weten wat dit inhoudt.- Training “Vloggen en Social Media”
Deze workshop is bedoeld om de bestaande kennis van het kind te verdiepen op het gebied van internet en social media.
- Training “Vloggen en Social Media”
-
Doelgroep: Muzikanten
De doelgroep voor deze workshops zijn kinderen tussen de 12 en 16 jaar met een basiskennis van muziek die de ambitie hebben om muziek te maken. Het doel van de workshops is de theoretische kennis van de kinderen te verdiepen en hen conceptueel te laten denken, met als basis het ontwikkelen van hun talent.- Training “Muziek Maken”
Deze workshop is bedoeld om de kennis van het kind op het gebied van muziek maken verder te verdiepen.
- Training “Muziek Maken”
-
Doelgroep: Videomakers
De doelgroep voor deze workshops zijn kinderen tussen de 12 en 16 jaar met een basiskennis van videomaken die de ambitie hebben om video-content te produceren. Het doel van de workshops is om de theoretische kennis van de kinderen verder te verdiepen en hen conceptueel te laten denken, met als basis het ontwikkelen van hun talent.- Training “Video Maken”
Deze workshop is bedoeld om de bestaande kennis van het kind te verdiepen op het gebied van video-content maken.
- Training “Video Maken”
3. Workshops
Het doel van de workshops is om de theoretische kennis van de kinderen verder te verdiepen en hen te helpen conceptueel te denken, met als basis het ontwikkelen van hun talent.
-
Doelgroep: Vloggers
Veel kinderen beginnen met vloggen met de droom om een beroemde vlogger of "influencer" te worden, zonder precies te weten wat dit inhoudt.-
Workshop “Introductie - Basis Internet en Social Media”
Deze workshop is bedoeld om de huidige kennis van het kind te verdiepen op het gebied van internet en social media. -
Workshop “Introductie - Basis Vloggen”
Deze workshop is bedoeld om de huidige kennis van het kind te verdiepen op het gebied van vloggen.
-
-
Doelgroep: Muzikanten
De doelgroep voor deze workshops zijn kinderen tussen de 12 en 16 jaar met een basiskennis van muziek die de ambitie hebben om muziek te maken.- Workshop “Introductie - Basis Muziek Maken”
Deze workshop is bedoeld om de huidige kennis van het kind te verdiepen op het gebied van muziek maken.
- Workshop “Introductie - Basis Muziek Maken”
-
Doelgroep: Videomakers
De doelgroep voor deze workshops zijn kinderen tussen de 12 en 16 jaar met een basiskennis van video maken, die de ambitie hebben om video-content te produceren.- Workshop “Introductie - Basis Video Maken”
Deze workshop is bedoeld om de huidige kennis van het kind te verdiepen op het gebied van video maken.
- Workshop “Introductie - Basis Video Maken”
Het Concept
- Details
- Geschreven door: RJJ Saporito
We gaan ervan uit dat ieder individu een creatief talent heeft.
Dit vormt de basis van dit concept: het verder ontwikkelen van het individuele talent.
Talent is iets waar je goed in bent, maar het moet soms gestimuleerd worden zodat het benut en ontplooid kan worden.
We willen dit realiseren door “het talent” te begeleiden in zijn ontwikkeling, binnen een "vertrouwde" en "veilige omgeving" waar het talent kan oefenen zonder negatieve consequenties.
De Doelgroep
De doelgroep bestaat uit kinderen tussen de 12 en 16 jaar met een creatief talent op het gebied van “Social Media” in de breedste zin van het woord.
De (directe) Omgeving
Naast school en vrienden spelen ouders een belangrijke rol in de ontwikkeling van deze doelgroep (lees: kinderen). Door de explosieve groei van internet en vooral "Social Media", is deze doelgroep meer blootgesteld aan invloeden van buitenaf dan 10 jaar geleden.
Via internet is er toegang tot allerlei soorten informatie, vaak zonder dat deze goed geverifieerd is. De doelgroep beschouwt de informatie op internet vaak als “waarheid”. Dit is een van de redenen waarom platforms zoals YouTube, TikTok en Instagram de nieuwe manieren van communicatie zijn binnen deze doelgroep.
Naast het begeleiden van de doelgroep is het ook essentieel dat ouders/voogden erbij betrokken worden, zodat zij weten waar hun kinderen mee bezig zijn.
De Focus
Omdat “Social Media” tegenwoordig zo uitgebreid en complex is, zullen we ons richten op de onderstaande deelgebieden:
Vloggen (alle facetten hiervan)
Door de komst van YouTube is vloggen niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Iedereen kan met een mobiele telefoon een filmpje uploaden en zo naamsbekendheid creëren, net als grote Nederlandse YouTubers/vloggers die zichzelf vaak “influencers” noemen.
Muziek (alle facetten hiervan)
Muziek is tegenwoordig niet meer exclusief voor grote artiesten en platenmaatschappijen. Dankzij digitalisering is muziek maken toegankelijk geworden voor iedereen. Met een kleine investering kun je een eigen studio opzetten en muziek componeren (je moet wel een beetje creatief en ondernemend zijn).
Video (alle facetten hiervan)
Het zelf monteren van een vlog is een belangrijk onderdeel van het creëren van content voor social media. Dit biedt mogelijkheden voor kinderen om niet alleen op te nemen, maar ook te leren hoe ze beeldmateriaal kunnen bewerken en presenteren.
Website (alle facetten hiervan)
Naast het maken van muziek of het monteren van een vlog, is het hebben van een eigen website belangrijk voor het opbouwen van naamsbekendheid en het ontwikkelen van een eigen merk (brand).

Update januari 2024
- Details
- Geschreven door: RJJ Saporito
Vanaf half februari 2024 zal gestart worden met de lang verwachte reeks you-tube filmjes o
Vanaf februari 2024 zal vanuit "Saporito Production" gestart worden met de reeks YouTube filmpjes over het gevaar van internet en “Social media” bij jong schoolgaande kinderen en pubers.
Vanuit "Studio Saporito” gaan we het “Concept pilot” van het begeleiden van één jong talent op het gebied van “Social Media” en hoe omgaan met “Influencers” evalueren. Het jong talen die we begeleiden kan je volgen op https://studio-matthis.com
De activiteiten van "Studio Art" zijn nog steeds "on hold".
Meer info begin maart 2024